Lanckriet - Van Steen Kathleen

 
E-mail zoetepolder@skynet.be
Adres
Hazegrasstraat 85, 8300 Knokke-Heist
Tel. 050 62 40 07
 
  • 5 maart 1966
  • Hazegrasstraat 85
  • Gehuwd met Bart Lanckriet
  • Mama van Laura (22), Sarah (20) en Aaron (16)
  • Afgestudeerd in 1988 als industrieel ingenieur landbouw optie tuinbouw
  • Verdere carrière: docent in een hogeschool tuinbouw, verslaggever voor een tuinbouwvakblad, exportmanager in een Frans fruitbedrijf.
  • Na de overname van zijn ouderlijk akkerbouwbedrijf, hebben mijn man en ik een paardenpension uitgebouwd en kersenbomen geplant. Dit was de start van Zoete Polder. We telen kersen, pruimen en appels, waar we confituren van maken, maar ook fruitsappen en fruitbieren.
  • Ik ben voorzitter van Unizo-Knokke, voorzitter van de BPW-damesclub, voorzitter van de milieuraad, lid van de raad Lokale Economie en gemeenteraadslid.
  • Ik hou van paardrijden, schilderen op doek, sporten, lezen, reizen…
 
 

Met gezond verstand

Ik heb er mijn hart aan verloren: de weidse polder van het Hazegras, de teelt van akkerbouwgewassen: vlas, tarwe, aardappelen, suikerbieten, ... de productie van kersen, pruimen, appelen. Elke dag een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. Het trotseren van de natuurelementen met hun soms zware invloed op de oogst. Het gevoel van vrijheid, van ondernemen, van leven in een prachtige omgeving.

Alles is één. Door dit alles en door de omgang met de paarden staan we heel dicht bij de natuur. Als ik even te paard langsheen de velden en de zwinvlakte kan rijden, doe ik overmatig energie op. En die investeer ik graag in onze gemeente en de samenleving. Want alleen samen kunnen we er iets van maken.

Maar belangrijk is ook de impact van het toerisme op onze bedrijfsvoering. Met creativiteit en doorzettingskracht doen we het anders. De input van velen en de unieke uitstraling van onze gemeente Knokke-Heist maakt dat ik kansen krijg die ik graag waarmaak.

Ik heb interesse in tal van sectoren: landbouw en ondernemen, milieu en natuur, lokale economie … en van daaruit mijn engagement in de gemeenteraad, in Unizo, in de milieuraad …Mijn motto is ”Waar een wil is, is een weg” m.a.w. voor alles is een oplossing. Ik ben een gelukkige kersenboerin, die dat graag deelt, maar die bovenal een trotse mama is. Mijn man en ik koesteren hen als onze grootste rijkdom.

 
afbeelding-Lanckriet - Van Steen Kathleen
Deze kandidaat delen