Couhysder Neil

 
E-mail couhysderneil@hotmail.be
Adres
Onderwijsstraat 85, 8300 Knokke-Heist
Tel. 0494 79 83 72
 
  • 1 september 1998
  • Onderwijsstraat
  • Vrijgezel
  • Schoolgaande, Bestuurskunde en publiek management aan de Ugent
  • Leider in Chiro-Heist en lid van WTC de Roadrunners
  • Afgevaardigde jeugdraad
  • Heb een grote passie voor muziek
 
 

Neil, de coureur

Al vroeg was mijn passie ‘fietsen’. Ik reed zo al duizenden keren de ronde van Knokke-Heist. Ik ken alle bijzondere en rustgevende plaatsen in en om onze gemeente. Maar toch heeft een plaats meer emotionele waarde dan een andere. Hier, om en rond De Bolle, waar ik als kind opgroeide en mijn ouders uitbater waren van een Horeca zaak, reed ik mijn eerste rondjes met mijn koersfiets. Hier hebben wij uren geravot. Hier kom ik nog geregeld langs en krijg ik instant weer een gelukkig gevoel.

De meeste kennen mij als “Neil de coureur”. 10 jaar heb ik met hart en ziel gefietst. In alle jeugdreeksen was ik deel van het peloton. Maar op 18 jaar stond ik voor de moeilijkste keuze uit mijn leven tot dusver: verder fietsen of gaan studeren. Uiteindelijk werd het de tweede optie en ging ik in Gent studeren. Ik koos voor een opleiding Bestuurskunde en Publiek Management aan de Universiteit van Gent. Nu is fietsen nog steeds een aangename hobby, maar mijn prioriteiten liggen in de studie.

Mijn eerste kennismaking met de politiek was onder leiding van Maxim Willems in het jeugdparlement. Als tieners mochten we er ons zegje doen en actief onze bezorgdheden doorspelen naar onze toenmalig schepen van jeugd. En er werd geluisterd. Zo weet ik dat je werkelijk iets kan doen en veranderen. De microbe bleef in mij zitten. Toen de Burgmeester mij aansprak om deel uit te maken van de groep Gemeentebelangen heb ik dan ook niet getwijfeld.

“Twintig jaar en al in de politiek” zullen er waarschijnlijk vele denken. Het is eerder “eindelijk een jonge gast in de politiek”. Ik ben er steevast van overtuigd dat ik de belangen van mijn leefgroep uitstekend kan verdedigen. Wie kan er de jongeren beter vertegenwoordigen dan iemand die zelf nog jong is? Ik zou hier tenslotte ook graag een huis kopen aan een betaalbare prijs. Ik ga ook nog graag naar een strandfuif of een pint drinken op café. Ik ben leider in de Chiro en weet dan ook de noden van een jeugdbeweging vandaag. Met jeugdig enthousiasme wil ik een versnelling hoger schakelen.

 
afbeelding-Couhysder Neil
Deze kandidaat delen